"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Draken fångades mitt i morgontoaletten



Sommaren är en tid då tidningarna fylls med många så kallade rötmånadshistorier. Redigerare och redaktörer skruvar gärna till både rubriker och ingresser för att locka till inklick på annars rätt så triviala nyheter.



Till vardags jobbar jag på en dagstidning som undviker både rötmånadshistorier och läsarlockande rubriker. Men just nu har jag semester, och på förmiddagen passade jag på att testa mitt relativt nyinskaffade 150-600mm. Jag gick ned till Lillån och mötte en gräsandsdrake som var i full färd med att fixa till sig för dagen. Jag ställde in följande fokus, och valde brett autofokusområde. Trots att jag använde 600mm läget satte autofokusen skärpan perfekt på det 15-tal bilder som jag tog på draken.





Text och foto: Mikael Good

Added 2019-06-29 13:34 | Read 9680 times. | Permalink
Trevligt! Badande Gräsänder med sitt stänkande brukar göra sig bra på bild, som här! Det verkar som det intensiva badandet också är en slags 'styrkeuppvisning' inför andra Gräsänder.. lite show helt enkelt!
Hälsn!
Svar från Chasid 2019-07-03 23:09
Tack för din kommentar Jan! Han simmade tillsammans med tre andra hanar och kanske var det just en styrkeuppvisning för att visa vem som är herren på täppan.
/Mikael



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourteen as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer