"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Mademoiselle Anita ett loppisfynd!

I mitten av 90-talet så brukade jag besöka loppisar på jakt efter gamla fina vinylskivor. Många sålde av sina vinylskivor till förmån för CD-skivor på den tiden. För mig som är en vinylkonnäsör så var det riktigt goda tider och vinylfynden duggade tätt! När jag hade bläddrat igenom en back med skivor i ett loppisstånd, drogs min blick till ett ramat foto som var mig bekant. Jag frågade försäljaren vad han ville ha för fotot och han sa "-Ge mig en tia för ramen så är jag nöjd!" Jag halade upp en tia och betalade honom med ett nöjt leende på mina läppar.

När jag kom hem med mitt fynd så monterade jag genast av ramen från fotot för att skärskåda det ytterligare, döm om min förvåning när jag upptäckte att det var ett signerat orginalfoto av Robert Doisneau som jag hade fått tag på. Fotot heter Mademoiselle Anita och är ett av Robert Doisneaus mest kända foton! Jag beställde genast en syrafri passpartout till fotot och monterade det i en betydligt dyrare och finare ram än den som jag köpte på loppisen för tio kronor!

Om någon undrar vad jag gjorde med ursprungsramen så kan jag förtälja att jag monterade in ett annat foto i den och gav bort den.



Kanske är det Mademoiselle Anita som är ute och går med rullatorn så här 57 år efter det att den första bilden togs av Robert Doisneau år 1951.

Dagens låt:
You Can Get It If You Really Want - Jimmy Cliff

//Chasid

Added 2008-05-30 07:08 | Read 9976 times. | Permalink
Ett klassiskt exempel på att fynda. När man vet något som de flesta inte vet.

Tror också att program som t ex antikrundan gör den breda massan mer uppmärksam på att föremål på loppis inte behöver vara skräp som man kanske trodde förr.

Själv hade jag inte förstått vilken raritet som låg där i lådan.

/Gunnar
Svar från Chasid 2008-05-31 10:36
Hej Gunnar och tack för din kommentar!
Jag har läst mängder av fotolitteratur och tittat på massor av foton genom åren, hade jag inte gjort det så hade jag förmodligen missat rariteten!
Mvh//Chasid
Funderar hur jag digitaliserar vinylen enklast. Så den blir mer lättillgänglig. Fast det är skönt att låta gramofonen snurra ibalnd med något äldre album.
Och ibland får rullbandspelaren gå ett par timmar, blandband med 3 timmars musik på varje sida. Mycket jobb nedlagt på dem.
Svar från Chasid 2008-05-31 10:42
Hej Bengt och tack för din kommentar!
Det går att köpa vinylspelare som kopplas direkt till datorn via USB men jag föredrar att avnjuta det fylliga tredimensionella vinylljudet med kombon Kenwood skivspelare, Dynaco 35 rörförstärkare och CPI-Multitower högtalare! Ljudet från rullbandspelare står sig fortfarande bra mot sina digitala motsvarigheter!
Mvh//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtysix as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer