"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Inifrån en Leica

Leicakameror blir bara dyrare och dyrare. På ett par år har begagnatpriset på en del äldre modeller mer än fördubblats. Men det går att göra riktiga fynd om man inte har tummen mitt i handen, och är beredd att lägga ned lite extra tid och kärlek på att få dem i ordning. Den rara Leican på bilden hade några brister i form av en solkig sökare, kontaktproblem, en inställningsratt som gick trögt, och en mätsökare som låst sig. Efter en dryg timmas eftermiddagsservice fungerar mätsökaren perfekt, det tidigare så solkiga sökarglaset är varsamt putsat, inmatningsratten snurrade jag X-antal varv åt vänster tills den började gå lätt igen, och kontaktproblemet är puts väck med hjälp av lite kontaktspray och stålull. Nu går kameran som ett urverk igen, och värdet har ökat med X-antal tusenlappar.Text och foto: Mikael Good

Added 2019-03-30 13:58 | Read 5769 times. | Permalink
Snyggt! Jag gav mig på att kalibrera mätsökaren på min M6. Hur jag bar mig åt minns jag inte riktigt, men det involverade mattskiva tejpad mot filmplanet och en herrans massa tålamod:-)) Tror jag gjorde samma sak med M8 och det var förstås lättare.
Svar från Chasid 2019-03-31 11:05
Tack för din kommentar Martin! Det jag gillar med Leica förutom mätsökaren är att det fortfarande är mycket mekanik i deras kameror, det gör att det är ganska enkelt att fixa till mindre skavanker, utan att behöva skicka på dyr reparation till Tyskland. Men att kalibrera mätsökaren vågar jag mig inte riktigt på, men å andra sidan fixar analogakameror.se det för en rimlig peng.
/MIkael(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number ninetyseven as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer