"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Uppdaterat Dogmalöfte

Nu har jag hållt på med Dogmafoto i nästan fem månader och nu har det blivit dags för mig att ändra mitt Dogmalöfte! Sedan jag köpte min digitala anteckningsbok så är det den kameran som alltid har hängt med i min ficka och min stora Dogmakamera har för det mesta blivit liggande hemma. Därför så tänkte jag göra slag i saken och ändra mitt Dogmalöfte till: 1. Ricoh GR-D, 2. Motsvarande 28 mm, 3a. Svartvitt, 3b. 100 ISO, 3c. Färgdjup = normal, skärpa = 0, kontrast = normal.

Då svartvittläget inte fungerar så bra på Ricoh GR-D'n så kommer jag att fota i färg och slå om dogmabilderna till svartvitt med hjälp av funktionen övertoning för gråskaleavbildning i Photoshop och därefter tona fotona med Fotofiltret Sepia inställt på 25% i samma program.

Förhoppningsvis så kommer jag hädanefter att bli en lite mer aktiv bilduppladdare i Dogmapoolen!

Som avslutning så kommer här några nytagna foton som är tagna i enlighet med mitt nya Dogmalöfte, som ni säkert ser så är alla fotona tagna på min hemmaplan, Huskvarna:











Dagens låt: Mistica - Orishas

//Chasid

Added 2008-04-18 06:48 | Read 4540 times. | Permalink
Jag kanske ska ändra mitt Dogmalöfte också.Canon 300D Planar 50 1,7.Det blir 80 mm.Jag ska pröva der när jag åker till Tranås i morgon.Jag har beställt en T2adepter till EOS.Får den i slutet på nästa vecka.Sen ska det Shima-fotas.Sa jag det? Gillar din bilder.Jag tager stundom liknande ibland.Om su stiger upp 2 timmar tidigare och går till jobber då kan det bli en hel del liknande bilder.Må fru Good aka över dig.
FH Kenneth
Svar från Chasid 2008-04-18 15:37
Analogt är trevligt men digitalt är smidigare! 300D & Planar 50 låter som en bra Dogma kombination. Jag skulle aldrig orka att gå upp 2 timmar tidigare på morgonen för att promenera till jobbet, men jag tar en del foton under tiden som jag väntar på tåget, de flesta fotona ovan har jag tagit när jag väntat på tåget. Du får visa lite Simafoton när du väl har fått hem adaptern och fotat lite med objektivet!
FH//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyone as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer