"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

En spegellös fullformatare från Nikon



Verkligheten är många gånger mer spännande än dikten. För ett par år sedan skrev jag om den nya Nikon S3D som skulle utmana Leica i det spegellösa fullformatssegmentet.

En del läsare förstod ganska så ansbbt att det rörde sig om ett aprilskämt. Men kanske gick även Nikons utvecklingsavdelning igång på ”nyheten”. Nikon håller i vart fall på att utveckla en helt ny spegellös digitalkamera med fullformatssensor och ett envist rykte på nätet gör gällande att de håller på att utveckla en digital motsvarighet till Nikon S.

Reportagefotografer är stockkonservativa och avskyr allt som oftast att arbeta med jättelika kameror och objektiv. Det ska vara traditionella rattar och reglage. Fuji har lyssnat på dem och mutat in en stor del av den marknaden med sina små och smidiga kameror och objektiv. Men reportagefotografer är som sagt var stockonservativa och nöjer sig inte med Fuji's halvformatare utan vill helst ha fullformat.

Förhoppningsvis kommer Nikon att satsa på den gruppen och plocka fram en kompakt fullformatare med snabb autofokus, små smidiga objektiv och bra egenskaper på höga ASA.

Text och foto: Mikael Good

Added 2018-04-01 14:03 | Read 12032 times. | Permalink
Det är visst den 1 april idag också !
Svar från Chasid 2018-04-01 17:26
Det är inget skämt den här gången, Nikon håller på att utveckla en spegellös digitalkamera: https://www.fotosidan.se/cldoc/massa/nikon-kommer-med-spegelfri-fullformatare.htm



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventyone as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer