"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ratade bilder har fått nytt livVi som älskar att fotografera tar mängder av bilder, men det är bara ett fåtal av dem som vi delar med oss av. De flesta av bilderna som ligger orörda på hårddiskar eller i moln gås oftast igenom och rensas bort under gråkalla höst eller vinterdagar.Som motvikt till detta ville jag starta ett fotoprojekt som går ut på att jag delar med mig av i princip alla bilder som jag tagit,  även bilder som jag själv inte är riktigt nöjd med. Bilderna är inte dåliga eller misslyckade, de är oftast välkomponerade avbildningar som säkerligen skulle kunna komma till användning i rätt sammanhang. Tidigare har jag levererat en hel del liknande bilder till almanacksförlag, företag och kommuner. Men nu ligger de allt som oftast orörda och oredigerade på mina backupdiskar.Först hade jag tänkt att skapa ett nytt Flickr-konto för projektet. Flickr var tidigare en bra plattform för bildvisning men intresset för plattformen har sjunkit de senaste åren. När jag fick höra talas om Google Maps och Google Local Guide visste jag att jag hittat rätt och där valde jag att ladda upp mina bilder.När jag började att ladda upp bilder i början av augusti, var tanken var att jag skulle nått mitt mål på runt 1 miljon visningar runt sommaren 2018. Men intresset för mina bilder har varit enormt och redan i början av november passerades miljongränsen. Den mest visade bilden har nått 123 000 visningar och den minst visade har bara 1 visning. Men snittet ligger på drygt 100 visningar per bild.

Målet med att få spridning för mina ratade bilder från många olika genres har blivit uppfyllt med råge. Även om jag har nått målet kommer jag att fortsätta att ladda upp bilder på Google Maps fast i ett lugnare tempo. Det nya målet är att dela med mig av 20 000 bilder och nå 3 miljoner visningar och komma upp Local Guide nivå 10 innan nästa år är tillända. Men med tanke på att mina bilder nådde 250 000 visningar förra veckan kan det målet vara lite lågt satt! Men framförallt är det kul att mina ratade bilder har fått ett nytt liv utanför backupdiskarna och att de får vara till glädje för andra.Text och foto: Mikael Good

Added 2017-11-07 18:39 | Read 10088 times. | Permalink
Kul sätt att använda bilder som annars aldrig skulle visas :)
Svar från Chasid 2017-11-08 11:53
Tack för din kommentar Anders! Jag hoppas att projektet sprider sig till fler fotografer! :)
Intressant! Men jag undrar, hur blir det med upphovsrätt och sånt när man lägger upp bilder på Google maps, ger man bilden då till Google, eller vad händer?
Svar från Chasid 2017-11-08 11:57
Tack för din kommentar Ragnar! Såvitt jag förstått äger jag rätten till bilderna men Google får använda dem i sin marknadsföring. Om de skulle göra det så får den bilden de väljer en mångmiljonpublik!
Inspirerande. Jag lade upp några bilder när du senast berättade om det här med Google Maps, och det känns kul att andra har sett dem och haft glädje av dem.
//GöranR
Inspirerande. Jag lade upp några bilder när du senast berättade om det här med Google Maps, och det känns kul att andra har sett dem och haft glädje av dem.
//GöranR
Svar från Chasid 2017-11-08 11:56
Tack för din kommentar Göran! Visst är det ett trevligt sätt att dela med sig av sina bilder på! :)
Inspirerande. Jag lade upp några bilder när du senast berättade om det här med Google Maps, och det känns kul att andra har sett dem och haft glädje av dem.
//GöranR(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventeen as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer