"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Adobe är girigbukar!

När jag köpte en scanner för många år sedan så fick jag med en licens på Adobe Photoshop 4.0. Denna licens har jag utan problem kunnat uppgradera till version 5.5, 7.0, CS och CS2 genom åren.

Problemet är att jag inte kan uppgradera den till version CS3, för då måste jag ha en fullversion av minst version PS 7.0. Jag tycker det är både snålt och girigt av Adobe att det inte går att uppgradera från versioner äldre än 7.0 längre. Att punga ut med 9.000 kr för version CS3 känns främmande för mig och det är nästan så att jag förstår dem som piratkopierar när girigbukarna på Adobe börjat profitera på sina trogna betalande kunder, jag hoppas att det snart kommer ett riktigt bra alternativ till Adobe Photoshop så att jag kan bojkotta Adobe...

Längst ned på Adobes sida under fliken Uppgradera -> uppgraderingsbehörighet så kan man läsa att det bara går att Tre versioner bakåt är uppgraderingsbara, snålt Adobe.



Uppe i det blå (piloten på bilden har inget med inlägget att göra)

Dagens låt: Ran Kan Kan - Tito Puente

//Chasid

Ps: Jag önskar mer foton i bloggarna, en blogg utan bilder är som en fastlagsbulle utan grädde och mandelmassa!

Added 2008-03-18 16:12 | Read 6532 times. | Permalink
Du har alltså betalat för varje uppdatering på vägen, men vägras denna gång?

Isåfall är ju det helt sjukt girigt precis som du säger.. hela iden med att köpa en gång, och sedan uppgradera faller ju då!
Svar från Chasid 2008-03-18 20:42
Jag kommer att bojkotta Adobe tills de ändrat sin policy, ju fler som bojkottar Adobe desto sämre blir deras vinst och till sist så måste de återgå till de gamla uppdateringsreglerna.
Mvh//Chasid
Det där låter fullständigt orimligt. Det vore ju en sak om du inte fick uppgradera direkt från version 4 till CS3, men i och med att du gjort alla mellanuppgraderingar kan man tycka att du gjort rätt för dig.

Dumma Adobe!
Svar från Chasid 2008-03-18 20:40
Det är fullständigt orimligt av Adobe... Men de har väl för dålig vinst och då ska de genast straffa alla dem som har gamla lagliga licenser, jag tror att snåltänkandet kommer att slå tillbaka på Adobe.
Mvh//Chasid
Ja nu är det fler som kommer förklara krig mot Adobe, och jag är en av dem. Jag saknar ord, småaktigt är vad det är. Har man en gång lagligt köpt en kopia så ska man väl inte behöva köpa en fullversion igen. Man betalar ju för fan för uppdgraderingen! Om uppgraderingarna vore gratis, men det har de aldrig varit. Helt sjukt!!! Det här visar ju bara att det inte är framtidssäkert att köpa Adobes produkter. Deras ställningstagande är nu att ditt köp av produkter inte håller för framtida uppgraderingar, utan att du helt oannoserat måste köpa ny licens IGEN. Lägg av med det där larvet Adobe, de biter handen som föder dem. För vem vill köpa samma produkt två, tre, fyra eller gud vet hur många gånger.

80% left off your illegal download...
Svar från Chasid 2008-03-19 08:56
Det bästa sätter att kriga mot Adobe är att låta bli att köpa deras produkter, detta leder till att deras vinst och aktie kommer att sjunka och då blir de tvungna att göra något och förhoppningsvis återgår de då till den gamla uppgraderings policyn! Jag hade faktiskt tänkt skriva ett inlägg mot piratkopiering men pga Adobes "rovdrift" mot sina trogna kunder så låter jag bli att göra det. Även om jag själv inte kommer att ladda ned eller använda piratkopierade program så har jag idag större förståelse för de som gör det och det kan vi tacka Adobe för.
Mvh//Chasid
Nu förstår jag inte riktigt. Har du genom åren uppgraderat eller har du genom åren sett att det går att uppgradera?
Om du har uppgraderat till CS2 så är det ju från den versionen du skall uppgradera. Sitter du fortfarande på 4.0 så har du en 12år gammal programvara, då får man kanske stå sitt kast ;-)
Svar från Chasid 2008-04-03 14:22
Det är tyvärr som så att du alltid uppgraderar från den licensen som du köpte först i mitt fall PS 4.0 och Adobes nya sura regler är att du bara kan uppgradera tre gånger från den första licensen. För att få tillgång till version CS3 så måste jag köpa den igen för 9.000 kr och då kan jag bara uppgradera den tre gånger...
Mvh//Chasid
Det var konstigt!

Jag har gjort i stort samma uppgraderingsresa som du (svensk Photoshop 4 bundlad till en scanner > uppgraderat till svensk 5 > uppgraderat till svensk 5.5 > uppgraderat till engelsk CS > uppgraderat till engelsk CS3 för bara några veckor sen) och det har gått alldeles utmärkt!

Jag har som du ser inte uppgraderat till varje ny version utan hoppat stått över ibland.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftyfour as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer