"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Rockfoto - Leviticus



Trots att de har turnerat runt om i världen och att deras skivor hyllats av recencenter  både i Sverige och utomlands är hårdrockbandet Leviticus från Skövde ett tämligen okänt band för många svenskar.

Leviticus  Leviticus
Leviticus  Leviticus

Bandet bildades 1981. 1985 kom skivan The Strongest Power ut. Skivan fick bra recensioner bland annat skrev den engelska rocktidningen Kerrang att skivan var en av årets bästa. Recensionerna ledde till att många köpte skivan och Leviticus fick sitt internationella genombrott. I slutet av 1980-talet turnerade bandet i USA, Canada, Europa, Australien och Sovjetunionen.

Leviticus  Leviticus
Leviticus  Leviticus

I början av 1990-talet bestämde sig medlemmarna i bandet för att ta en paus. Leviticus återförenades 2003 och sedan dess har de gjort ett par spelningar. Idag består Leviticus av Peo Pettersson, sång. Björn Stigsson, gitarr. Håkan Andersson, basgitarr och sång. Kjell Andersson, trummor och Niklas Edberger, keyboard.

 Leviticus Leviticus
Leviticus Leviticus 

Jag fotograferade bandet när de spelade på Gullbrannafestivalen 2016. Trots att medlemmarna börjar att komma upp i ålder lät det fortfarande fräscht, vitalt och spelglädjen den fanns kvar.

Text och foto: Mikael Good

 

Added 2017-06-07 18:23 | Read 17028 times. | Permalink



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtysix as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer