"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Branden vid ICA Maxi i Jönköping



Strax efter klockan 10 larmades räddningstjänst om en brand i JRABs avfallsanläggning strax intill ICA Maxi i Jönköping. Öppna lågor slog ut från platsen och tjock grå rök spred sig över Jönköping.



Räddningstjänsten var snabbt på plats och då det fanns risk för att branden skulle sprida sig till närliggande byggnader utrymdes ICA Maxi och ett par andra butiker. Det gick ut en uppmaning till allmänheten om att stänga fönster och dörrar då röken kunde vara hälsofarlig att andas in. Vägen utanför ICA Maxi stängdes av vid 10.20 och öppnades inte förrän strax efter 12.00.



Jag kom till platsen strax innan avspärrningarna hade hävts. Ett 40-tal brandmän från några olika stationer i Jönköpings kommun hade jobbat intensivt med att få elden under kontroll. Nu kunde de ta det lite lugnare och passade på att vila och äta i omgångar.

         

Det är lite märkligt att en avfallsanläggning får ligga såpass centralt som JRAB gör i Jönköping. Förhoppningsvis kommer flytten av anläggningen till Torsvik att påskyndas efter branden. Som tur var blev ingen skadad och de materiella skadorna blev få. Den här gången var marginalerna på rätt sida och det blev ingen storbrand.

         

Text och foto: Mikael Good




Added 2017-05-05 21:08 | Read 6268 times. | Permalink
här fick du ett bra reportage ....
Skönt det inte blev värre.
Många bränder nu ett tag.
Gun-Inger
Svar från Chasid 2017-05-06 15:06
Tack för din kommentar Gun-Inger!
Precis som du skriver är det skönt att det inte blev värre!
/Mikael
Spännande! Bra plåtat.

Verkar ju ha gått bra. Tyvärr har det gått illa i Jönköping ibland, kulturhistorisk bebyggelse borta.

Som samhällsplanerare känner jag igen problemet. Min scenariogissning: Verksamheten har legat där i evig tid, ICA vill bygga för nära. Milj- och hälsoskyddshandläggarna protesterar mot att ha livsmedel så nära sopor. Brandchefen lyfter ett varnande finger.

ICA vill, och i Smålands Jerusalem finns kanske kontaktvägar som hjälper dom, det blir bygglov. Men brandchefen har tydligen iallafall fått igenom sektionering av deponin så att branden kunde kontrolleras.ur att det inte blåste.
Svar från Chasid 2017-05-06 15:09
Tack för din kommentar Måns!
Jag tror att din scenariogissning ligger väldigt nära verkligheten! Nu hoppas jag att avfallshanteringen som även ligger oroväckande nära ett känsligt naturskyddsområde flyttas!
/Mikael



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentythree as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer