"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Bloggen 1-års jubilerar!

Den 16 februari förra året så drog jag igång min blogg här på fotosidan. Jag lovade att jag skulle skriva minst ett inlägg i veckan, men det blev lite fler 89 stycken närmare bestämt. En del inlägg har gått förbi nästintill obemärkta med få besök och kommentarer medan andra har fått många besök, kommentarer eller både och. I den mån jag hinner försöker jag att svara på kommentarerna då jag tycker att det är viktigt att ha en dialog med läsarna.

Jag hoppas att jag inte har tråkat ut mina läsare med allt för mycket tekniksnack, men det är svårt att inte skriva om Carl Zeiss och Leica, de gör underbara objektiv som fortfarande står sig väl i konkurrensen och de går som jag tidigare har behandlat att använda på Canon EOS med vissa förbehåll. Men jag ska ändå försöka att fokusera lite mer på fotografier i min blogg under detta året.

Reportage och dokumentärfoto som ligger mig varmt om hjärtat kommer jag att både visa upp och skriva lite mer om. I år har jag hållt på med gatufoto i 25 år och jag kommer att göra en och annan djupdykning i arkiven efter mina tidiga gatufotobilder från mitten av 80-talet under detta jubileumsår.

Veckans skiva har hängt med från starten och jag har redan hunnit med en hel del skivor ur min digra skivsamling. Musik och foto hör ihop! Det har varit mycket fokus på rockmusik men det kommer det att bli ändring på under detta året! Jag har mycket musik från Chess, Motown, Stax, Studio One och Trojan samt en hel del latinamerikanska rytmer som jag kommer att dela med mig av i form av dagen låt eller dagen skiva. Dagen låt Roots and Culture av Mikey Dread länkar jag till så att den som vill lyssna på den kan göra det - det är faktiskt en av mina absoluta favoritlåtar från en tid då spelglädje var viktigare än profit!



Waving Torshes

För bild i större format tryck här

Dagens låt:
  Roots and Culture - Mikey Dread

Tryck här för att lyssna på låten

//Chasid

Added 2008-02-25 09:45 | Read 10084 times. | Permalink
Grattis Chasid.
Jag fick ju vansinnigt dåligt gehör på mitt 1-årsfirande, men jag får skicka pris till den enda tävlande ändå.
/M
Svar från Chasid 2008-02-25 13:14
Jag var inne på din blogg och såg att du hade en tävling men tyvärr så hade jag inte riktigt tid med att svara på dina frågor, jag fick en liten pojk i de dagarna. Men det var tråkigt att inte fler än en tävlade...
Mvh//Chasid
En mycket bra låt,sånt gillar jag.Var tror du att man kan köpa sånt.Ginza kanske.Jag får också gratulera till 1 årsjubilet.Det är alltid kul att läsa dina bloggar.Jag funderar att börja blogga själv.Då får jag ändra mitt medlemskap till silver.
FH Kenneth
Svar från Chasid 2008-02-25 13:25
Klart att du ska börja blogga Kenneth! Du har många intressanta anektoder att dela med dig av! Låten finns med på skivan Mikey Dread - "Best Sellers" den kan dock vara ganska så svår att få tag på men ett tips är att du kollar på hemsidan http://www.blenda.com/ det de inte har kan de oftast beställa!
FH//Chasid
Hej och Grattis!
Jag ligger ju en bit efter dig.
Jag får dock inte musiklänken att fungera. Kanske beror på brandväggen? Eller att jag saknar något program i datorn
Ha en bra "födelsedag"
/Bengt
Svar från Chasid 2008-02-25 14:29
Hej Bengt! En bit efter? Med 209 inlägg så ligger du långt framför mig i bloggandet! Du kanske saknar QuickTime i datorn eller så är det brandväggen som spökar, det är skönt att ha Mac då slipper man brandväggar och antivirusprogram!
Mvh//Chasid
Grattis till både 1 års dagen och barnet!
Svar från Chasid 2008-02-26 12:48
Tack så mycket!
Mvh//Chasid
Just det typsnittet och storleken du använder passar inte min skärm, så oftast börjar jag bara läsa blogginlägg skrivna med denna text, även andras alltså, och så lägger jag av för det blir alldeles för plottrigt för ögat att hänga med. Tyvärr.

P.S.. ett litet tillägg i efterhand.
Min besökstatistik visar ett dagligt genomsnitt på 72 återbesökare förutom unika besökare och sidvisnigar sammanlagt över 200.000. Vad jag menar är att man kan ha många läsare utan att någon kommenterar, som jag, och omvänt, färre läsare men en himla massa kommentarer. Jag läser ofta bloggar utan att kommentera, även om de var intressanta. Tror inte man ska hänga upp sig så mycket på bekräftelse från omvärlden även om det givetsvis är stimulerande och mycket tacksamt i sitt skrivande. H.silja
Svar från Chasid 2008-02-28 08:01
Hej Silja och tack för din kommentar!
Jag har valt en antikva mycket för att jag som skolad grafisk formgivare inte kan tänka mig att skriva brödtext med en linjär. Det är märkligt att inte typsnittet fungerar på din dator, jag har kollat utseendet på min blogg på både PC och MAC för att undvika felaktigheter.

Nej, jag behöver inte bekräftelse, det är inte därför jag bloggar, jag bloggar för att det är kul, men det är ändå kul när man får kommentarer!
Mvh//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventyfive as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer