"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Nyårskrönika - Hatet kan släckas med kärlekOm mitt liv mättes i framgång skulle 2015 räknas som ett mycket framgångsrikt år. 2015 var året då jag tog steget ut i debatten och mina artiklar och bilder publicerades för en stor publik. Men jag mäter inte livet i framgång. För mig är framgång att människor i min närhet trivs och mår bra och att människor som lever i fattigdom och misär får den hjälp som de behöver för att må bättre och kunna leva någorlunda värdigt.

Jag är tacksam för att jag med mina gåvor har fått vara med och bidra till att utsatta och fattiga medmänniskor runt om i världen har fått det något lite bättre. Fler av mina bilder och texter än någonsin tidigare har publicerats i tidningar och magasin. Men syftet med publiceringarna har aldrig varit att lyfta mig själv utan människorna på bilderna och i texterna. Det var deras story som jag ville lyfta fram med mål att skapa debatt och förhoppningsvis förändring.

2015 var ett fantastiskt år och jag har fått vara med om många härliga utmaningar trots att jag plågats av en elakartad infektion och lidit svårt av astma under större delen av året. Infektionen har släppt och astman har förlorat sitt strypgrepp och jag blickar framåt mot ett nytt år. I ärlighetens namn tror jag inte att jag kommer att uppleva ett år som 2015 igen, det året var unikt.

Men det är med blandade känslor som jag blickar fram mot det nya året. Hatet och våldet har spridit sig som en löpeld över Sverige och världen. Den lilla gnistan som pyrde i Sverige i början av förra året fattade eld med mängder av brandattentat mot flyktingförläggningar och boenden för utsatta EU-medborgare som följd. I Asien, Afrika, Europa och Mellanöstern rycker storkriget allt närmare. Men än är det inte försent att stoppa hatet, det kan fortfarande släckas med kärlek.

Låt oss inte glömma bort att älska och respektera varandra även om vi inte alltid har samma åsikter och tankar. Kärlek river ned murar av fördomar mellan människor och skapar respekt och förståelse.

Med önskan om ett gott nytt 2016

Text och foto: Mikael Good

Added 2015-12-31 12:06 | Read 2907 times. | Permalink
Gott nytt år Mikael. Du gör en god insats!
Svar från Chasid   2016-01-01 11:59
Gott nytt år Tommy! :)
Fin bild, Mikael! Gott Nytt År!
Svar från Chasid   2016-01-01 12:00
Gott nytt år Johan! :)
Gott Nytt År Mikael!/ Björn T
Svar från Chasid   2016-01-01 12:00
Gott nytt år Björn! :)
Till dig också en önskan om ett gott nytt år.
Jag följer dina bloggar och tycker att du gör en riktigt god insats - kudos till dig!
Med förhoppning att också i fortsättningen kunna ta del av ditt jobb och dina tankar och bilder//GöranR
Svar från Chasid   2016-01-01 12:23
Gott nytt år Göran! :)
Hej Mikael,
både din verksamhet under gångna året och ditt budskap idag känns väldigt angeläget. Hoppas fler följer i din anda – du gör viktiga saker! Och hoppas du får behålla hälsan året ut, det lät som en riktigt nasty infektion som du fick :(

He en fin helgdag!
/L
Svar från Chasid   2016-01-10 13:50
Tack för din kommentar Lisa! :)
Det verkar som om infektionen äntligen har gett med sig!
/Mikael Good(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fiftysix as digits in this field

 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer