"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Billig digital fullformatare för Nikon-F optik!!!

Nu har äntligen Nikon kommit med sin första fullformatskamera och många är väl de Nikonister som drömmer om att få lägga vantarna på en av de efterlängtade kamerorna. Många tittar säkert djupt i sin plånbok och suckar över att slantarna saknas till fullformataren. Drömmen om att kunna få använda sin gamla fina Nikon F-optik utan besvärande brännviddsförlängning är stor.

Det finns en billigare lösning till fullformat för Nikonisterna men den kanske är lite drastisk och den kräver säkert en hel del mod hos de djupt fundamentalistiska Nikonisterna. Den billiga lösningen heter - Canon 1Ds. En Canon EOS 1Ds går att hitta begagnad för mellan 10.000-16.000 kr och den är ett utmärkt digitalt bakstycke för finfin Nikon och Nikkor optik med adapter. Väl medveten om att det är som att ljuga i kyrkan att föreslå Canon för Nikonister så vill jag ändå säga att det går utmärkt att dölja Canon loggan med svart tejp eller varför inte applicera en Nikon logga över Canon loggan och pimpa om kameran till en Nikon 1Ds digital och vips så har du en unik Nikon till dina unika objektiv! Jag har funderat på att byta namn på min kamera från Canon till Contax då jag för det mesta använder min 1Ds som digitalbakstycke till Carl Zeiss och Leica objektiv !


Jag hade tyvärr ingen bild på det tyska jaktplanet Besserwisser så ni få hålla till godo med en amerikansk Mustang från 1944 ur mitt arkiv. 8908, 7000i, 400 mm, Tri-X. D-76.

Veckans skiva: Déjà Vu - Crosby, Stills, Nash & Young

//Chasid

Added 2008-01-10 10:06 | Read 13004 times. | Permalink
Jo, men man får stå ut med Canons fula design och taskiga ergonomi... :-]
Jag skulle vilja ha sensorn från 1Ds (bättre än 5D) i ett D200-hus och till det Zeiss ZF. Mumma.
Svar från Chasid 2008-01-10 10:55
Designen på 1Ds är väl inte den bästa men jag tycker att ergonomin och placeringen av knappar och rattar är helt ok. Det kommer säkert en billigare fullformatare från Nikon så småningom tillsammans med Zeiss ZF så kommer det säkert att bli en utmärkt reportagekamera, men tills dess den kommer kan en "pimpad" 1Ds vara ett bra alternativ för Nikonisterna!
MVH//Vhasid
Sedan har vi ju Kodaks fina grejer också...
Svar från Chasid 2008-01-10 11:18
Om man tycker om vinjettering, långsam hantering, smällande slutare och dålig kantskärpa så kan Kodak vara ett bra val :)
Mvh//Chasid
Låter lite Dogma, va?
Svar från Chasid 2008-01-10 16:07
Snarare Diana än Dogma. Kodaken måste ha varit den dyraste Dianareplikan när den lanserades!
Mvh//Chasid
Det var ett bra förslag att byta namn.Min Olympus-35 SP blir en Leica M6 med Noktorn 42.Tänk vilka kort jag ska ta en bara det gråmulna vädret blir lite ljusare.
FH Kenneth (Fotohällsningar)
Svar från Chasid 2008-01-10 14:42
Bildkvaliteten med Olympus-35 SP är så bra att det skulle vara svårt att se skillnaden mellan den och en Leica! Jag längtar också till den dagen som det gråmulna vädret släpper taget och brister ut i solsken och 10-15 sköna plussgrader!
Mvh//Chasid
Messerschmidt heter det väl...:)
Svar från Chasid 2008-01-10 14:45
En Messerschmidt är en som alltid vet bäst, jag känner en Messerschmidt han är jobbig...
Mvh//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentyfour as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer