"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Fujifilm X-Pro1 - en kamera för dig som vill ha mycket valuta för pengarnaGlöm bort allt det negativa som du hörde om Fujifilm X-pro1 när kameran kom ut på marknaden. I och med de senaste firmeware-uppdateringarna har kameran äntligen blivit så bra som den borde varit från början och den har förvandlats till ett av de bättre begagnatköpen.2012 kom Fuji X-Pro1 ut på marknaden. Kameran hade en optisk/digital sökare som väckte mitt habegär. Trots att kameran hade en saftig prislapp var jag ändå intresserad och funderade allvarligt på att byta system. Men efter att ha testat kameran tappade jag snabbt intresset. Bildkvaliteten var lysande men autofokusen var allt för långsam och osäker och den manuella fokusen var omständlig.I slutet av förra året kom en firmware-uppdatering till X-pro1 som rättade till många av buggarna och missarna i kameran. Jag testade en uppgraderad X-Pro1 och nu föll den mig i smaken. Jag bestämde mig för att sälja min X100s och ersätta den med en begagnad X-Pro1. Möjligheten att kunna byta objektiv fällde avgörandet. Tanken är att jag ska använda Fujin för reportage tillsammans med min M-Leica. Med hjälp av adapter kan jag använda min M-optik på Fujin.Även om Fuji X-Pro1 har tre år på nacken är den mycket prisvärd i och med den senaste firmware-uppdateringen. I mitt tycke är möjligheten att swisha mellan optisk och digital sökare helt suverän, detta kryddat med fantastiskt bra bildresulat, bra egenskaper på höga ASA och en säker lågljus autofokus gör kameran till ett mycket bra begagnat köp för oss som vill ha extra mycket valuta för pengarna.Text och foto: Mikael Good

Added 2015-10-21 11:23 | Read 8009 times. | Permalink
Jo, man är onekligen sugen. Men nu verkar det som att 2:an är på G så om man väntar in den så kanske priset sjunker ytterligare, om man inte köper 2:an. (http://www.mirrorlessrumors.com/and-here-it-is-the-x-pro-2-registered-in-china/).

Som vanligt väldigt fina svartvita bilder.

/Niklas
Svar från Chasid 2015-10-21 12:41
Tack för din kommentar Niklas! :)
Jag tror inte att X-Pro1 kommer att sjunka så mycket mer i pris trots att X-Pro2 är på gång. Redan idag kan man hitta den för 2000-3000 kronor begagnat.
/MIkael Good
Jag testade X-Pro 1 när den var helt ny, och tyckte den var helt ok men att autofokusen och den manuella fokuseringen lämnade en del övrigt att önska - precis som du beskriver. Kan man få den så billigt som du skriver blir jag klart sugen på att slå till och köpa en :)
Svar från Chasid 2015-10-22 13:18
Tack för din kommentar Anders! :)
Jag har faktiskt två X-Pro1 och det är en för mycket! Skicka ett PM om du är intresserad.
/Mikael Good(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventynine as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer