"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jultomten är utsparkad från mitt hem...

...och istället har jag tagit Agios Nikolas biskopen och helgonet från Myra i Anatolien som föredömme. Anatolien (dagens Antalaya i Turkiet) var på 300-talet när Agios levde en grekisktalande romersk  provins. Agios var en rik men mycket generös man som gav gåvor och pengar till de behövande. Agios skulle säkert bli ganska så förargad om han fick se sig i den förvanskade sagofigursform som han framställs som idag i form av den överkommersialliserade Saint Nicholas eller jultomten om man så vill.

Jag har länge känt att det är fel att stödja de som redan har så mycket med mera och har närt en längtan efter att få ge gåvor till de som verkligen behöver få en ljuspunkt i tillvaron, därför har jag slutat med att köpa julklappar och stödja julens kommersialism,  istället kommer jag att tillsammans med min familj se till att barnhemsbarn på ett  barnhem på Haiti får en fest som de så väl behöver i sin tristess. Det känns skönt att på Jesu födelsedag den 24/12* få vara med och sprida en gnutta hopp, glädje och kärlek på jorden och inte bara göda redan feta plånböcker och aktieportföljer!



Gammelmormor och barnbarnsbarnet.
Bilden togs i en liten by utanför Joping i Kina den 24/12-2004. Pojken fick sedan följa med oss och vara med på det första "Christmas party" som anordnades för föräldralösa barn i medborgarhuset i Joping!


Veckans skiva: The Joshua Tree - U2

//Chasid

*De lärde tvistar om datumet, många historiker anser att Jesus föddes i månadskiftet Februari/Mars. Varför vi firar Jesus den 24/12 är en lång historia som jag väljer att inte gå in på här och nu.

Added 2007-12-19 08:23 | Read 11097 times. | Permalink
All heder åt dig som tänker på dom som behöver! Finns inget trevligare än att uppmuntra de som aldrig får en normal jul.

Själv hjälper vi en familj i Afrika, och för våra julpengar till dom så kunde dom köpa sitt första får som är deras start på ett bättre liv, plus att barnen kan vi hålla med skolgång.
Svar från Chasid 2007-12-19 16:04
Det känns alltid bra att få vara med och hjälpa dem som behöver, även om jag är långt ifrån rik så har jag ändå ett litet överflöd som jag vill dela med mig av! Att hjälpa barn ekonomiskt så att de kan gå i skola är en bra investering, jag tror att kunskap är ett mycket bra sätt att bryta orättvisor på!
Mvh//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtyfive as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer