"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

A Demand for Action, Jönköping

#DemandForAction 22

Lördagen den 2 augusti demonstrerade över två tusen personer inklusive lokala politiker och civilministern Stefan Attefall i Jönköping mot den sunnimuslimska terrororganisationen IS (Isis) övergrepp och mord på den kristna befolkningen i både Irak och Syrien.

#DemandForAction 01

Den svenske journalisten Nuri Kinos upprop för kristna och andra minoriteter har fått spridning över världen och demonstrationer hölls bland annat i Hamburg, Sydney, Bryssel, Toronto, Beirut, Stockholm, Los Angeles, Chicago, New York med flera städer. A Demand For Action (ADFA) har utvecklats till ett globalt initiativ för att stoppa den etniska rensningen av kristna assyrier, syrianer och kaldeér och den brutala hanteringen av wahabiter och shiamuslimer i Irak och Syrien. Hundratusentals kristna irakier och shiamuslimer är på flykt från den skoningslösa sunnimuslimska terrororganisation. Isis inför islamisk lag i områdena som de erövrar och de plundrar hem och bränner ned kyrkor. Att Isis förföljer och dödar wahabiter och shiamuslimer beror på att de anser att det är en kättersk form av Islam och dess utövare får välja mellan att omvända sig till rätt form av Islam eller dö.

#DemandForAction 10

Isis och liknande terrorganisationer som Boko-Haram och Hamas säger sig kämpa ett heligt krig i Islams namn. Men om ett rykte som jag har fått ta del av är sant kommer de islamistiska terrororganisationerna att få det hett om öronen framöver. Enligt ryktet kommer flera arabländer med Saudi-Arabiens kung Abdullah i spetsen att uppmana muslimska ledare världen över att enas mot islamistisk extremism såsom Hamas, Boko-Haram, Isis, Al-Aqidah med flera då de förvränger den sanna bilden av Islam och ger religionen ett dåligt rykte och därmed är direkta fiender till Islam!

#DemandForAction 07

Förutom att jag levererade bilder till A Demand For Action så har jag även fått beställning på bilder från en tidning. Istället för betalning har jag bett dem att ge en gåva till Iraks förföljda kristna genom organisationen Open Doors.

Här kan ni ta del av fler bilder från lördagens demonstration i Jönköping: https://www.flickr.com/photos/chasid68/sets/72157646167574603/

Text och foto: Mikael Good 

Added 2014-08-05 16:39 | Read 6974 times. | Permalink
Hoppas verkligen att den muslimska världen kan enas och sätta in de resurser som behövs för att stoppa dessa gräsliga terrororganisationer och på vad de utsätter befolkningen i drabbade länder för! Det är väl framför allt Iran och Saudi som behöver komma överens och samarbeta istället för att stödja olika fraktioner i de konfliktfyllda muslimska länderna! Alltid intressant att ta del av dina engagerade inlägg! Ha en bra dag! Yvonne



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twenty as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer