"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Fortfarande amatör...

...Samma vecka som jag skrev bloggen Proffsig amatör eller oproffsigt proffs? Lycklig amatör eller uttråkat proffs?   fick jag åtta bilder publicerade. Ett omslag på en folder + 4 bilder i samma folder samt en helsida i ett magasin + en mindre bild i den samma, samt en liten bild i en annons. Tackade även ja till att bli ansvarig för en fotokurs på jobbet och att ta ansvaret för fotobiten. Men trots detta så står jag fast vid att jag från och med nu är amatör! Men jag skulle vilja ha lite olika definitioner på ordet amatör! Varför inte dela upp amatörfotograf i avancerad amatörfotograf och amatörfotograf. Där avancerad amatörfotograf inbegriper att man gör den del jobb men inte är proffs eller frilans per definition, det kanske kan vara något för Fotosidans redaktion att fundera på!

Jag fick frågan: Varför är du inte frilans längre?
Det är helt enkelt så att jag anser att om man ska definiera sig som frilans så bör man jobba minst en månad per år som frilans. Jag är amatör men en avancerad sådan! Min dyrbara fritid kommer jag att lägga på min lilla dotter och min fru. Men jag kommer att fortsätta att sälja en och annan bild, främst för att få in lite pengar så att jag kan uppgradera utrustningen när så krävs.



Signe, Sarith, Marcia min älskade lilla dotter som är glad åt pappas beslut!
Leitz Summicron-R 35/2.0, 5.6


Dagens skiva: Real & Personal - Papa San

//Chasid
 


Added 2007-10-26 09:20 | Read 12877 times. | Permalink
Intressanta tankar men räcker det egentligen inte med yrkesfotograf och amatörfotograf.
Frilans är ju rätt luddigt och verkar användas så fort nån bild har sålts. Är man frilans för att överleva så blir man yrkesfotograf, kan man ställa in kameraväskan i garderoben ett par månader utan att svälta ihjäl är man amatör.Sen är ju en del mer eller mindre kunniga både bland yrkesfotograferna och amatörerna.
Mvh/Gunte..
Svar från Chasid 2007-10-26 14:39
Visst finns det okunniga proffs och proffesionella amatörer, men avancerad amatör - amatör skulle i vart fall vara en liten skiljelinje precis som proffs - frilans är på yrkessidan!
//Chasid



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtyfour as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer