"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Folkresningen mot främlingsfientlighet, rasism och intolerans i Jönköping

The District Constable Bängan Lagerblad

Nu har jag laddat upp fler bilder från demonstrationen i Jönköping på 1:a maj. Förvänta er inte några våldsamma bilder eller bilder med högt nyhetsvärde. Redan på förhand hade jag bestämt mig för att fokusera på den fredliga folkresningen mot främlingsfientlighet, rasism och intolerans. Jag skötte den mesta dokumentationen av kontra-demonstrationen med en digital mätsökarkamera och ett 20, 50 och 90mm objektiv för att få så mycket närhet och närvaro som möjligt i bilderna. Jag upplever att en mätsökarkamera är mindre hotfull än en spegelreflexkamera och att det är lättare att komma nära med en sådan kamera i lite mer utsatta miljöer.

Death and Hate

Jag blir allt mer på det klara med att Leica M Monocrome är helt rätt kamera för mig. Men det finns ett problem och det är att den ligger ordentligt utanför min budget… Och Voigtländer kommer visst aldrig med den där digitala monocroma mätsökarkameran som det har ryktats om i åratal... Men jag tar mer än gärna emot en Leica M Monocrome om någon vänlig själ skulle vilja skänka en till mig! :)

This is a direct order - Move!

Här kan du läsa en redaktionell text om mina upplevelser från Gudstjänsten för kärlek och medmänsklighet och den efterföljande demonstrationen: http://www.chasid68.blogspot.se/2014/05/jonkopingsborna-stod-upp-mot-nazism-och.html



Om du inte kan se bildspelet från demonstrationen på ditt pekdon eller i din smarta mobiltelefon kan du klicka på den här länken för att komma dit: 
https://www.flickr.com/photos/chasid68/sets/72157644064616628/

Text och foto: Mikael Good

Added 2014-05-04 14:43 | Read 10114 times. | Permalink



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightyone as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer