"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Misstänkt rånare i Husqvarna...

...På våren 1995 läste jag en proffessionell (jag vet att det är fel stavning enligt ordboken, men jag skriver så, jag vill ha gurkmajonäs på moset!) videokurs. I videokursen ingick ett fritt projekt att göra en film på minst 10 minuter. Vi var fyra grabbar i klassen som bestämde oss för att göra en parodi på TV4, med reklam, nyheter och debattprogram. Jag fick en idé till ett sportinslag i nyheterna, som skulle handla om VM i gnagarjakt på Elmiafältet. Inslaget klubbades och jag skulle skaffa fram rekvisitan som behövdes: maskingevär, cyklop, kängor, militärbyxor, jacka och en damstrumpa att ha över huvudet, de förstnämnda var lätta att ordna då jag hade det mesta hemma men någon damstrumpa hade jag inte så det var jag tvungen att införskaffa.

Jag tog min cykel och cyklade ned till konsumaffären, där jag virrade runt bland hyllorna tills jag hittade det jag sökte, ett paket med svarta elastiska damstrumpor. Jag plockade åt mig två paket ett large och ett XL, gick fram till kassan och frågade expediten om vilken av de två storlekarna som bäst skulle passa på mitt huvud. Expediten såg väldigt orolig ut och registrerade mig ingående samtidigt som hon lätt stammande sa att XL-modellen säkert skulle passa mig bäst. Jag gick och ställde tillbaka Large paketet och gick åter till kassan och betalade för det andra paketet.

Kassörskan registrerade åter ingående mitt utseende med orolig blick, medan jag plockade ned paketet i min ryggsäck och gick iväg. Hon tänkte säkert: "Nu har jag sannerligen något att berätta om på fikarasten och om jag läser om ett rån i tidningen framigenom så har jag minsann memorerat en misstänkt rånare".



Utsikt över Husqvarna år 1995. Minolta AF 35/2.0

Dagens skiva: Otis Blue - Otis Redding

//Chasid

Added 2007-10-20 10:14 | Read 9059 times. | Permalink
Hihi, kul story. Får mig osökt att tänka på Jula där man får upp vad andra kunder också köpt tillsammans med något annat.Skyddsstövel och råttfälla t.ex.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentysix as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer