"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

På väg till en Vendetta...

...När min hustru, dotter, barnvakt och jag var i Lettland på reportageresa förra året så råkade vi ut för ett  problem på det studentrum i stadsdelen Kippsala i Riga som vi hyrde, det var visseligen inget större problem. men det var så att det inte fanns någon brödkniv eller något hushållspapper och detta upptäckte vi när vi precis kommit hem med välfyllda kassar från Rimi och skulle duka fram kvällsmaten.

Men problem är till för att lösas så jag tog på mig min rock, snörde på mig mina skor och gick de 500 meterna till Rimi. Jag fick leta en stund bland köksatrilajerna innan jag kapitulerade inför faktumet att det inte fanns någon vettig brödkniv att finna, således fick jag köpa en förskärare, för någon kniv kunde jag inte komma hem utan, på väg till kassan plockade jag åt mig två paket hushållspapper. När jag stod i kön för att betala så tänkte jag att det nog såg ganska dumt ut att bara ha en korg med en stor förskärare och hushållspapper men istället för att vända tillbaka in i affären så bestämde jag mig för att skoja till det lite.

När det var min tur att betala så tilltalade jag kassörskan med en hövlighetsfras på italienska hon nickade, men hajade till lite när hon såg varorna på bandet. Hon knappade in varorna och tittade lite förskrämt på mig samtidigt som hon bad om betalningen. Jag betalade tog emot växeln och sa: "- Gracie Ciao!".

När jag plockade ned förskäraren och hushållspappret i påsen så såg jag att de andra i kön registrerade mig. Jag log ett halvt leende och gick rakryggat och myndigt därifrån. Det skulle ha varit roligt att vara tankeläsare i den situationen. Med blickarna i åtanke så trodde de säkert att jag var en maffioso som var på väg till en vendetta.



En möjlig plats för en vendetta? Hus i utkanten av Riga, december 2006

Dagens skiva: Blue Lightning - Lightning Hopkins

//Chasid

Added 2007-10-12 09:02 | Read 8259 times. | Permalink
Kul storry och huset liknar framsidan på en däckare kanske får vi en fortsättning/ Bert



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtyeight as digits in this field


Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer