"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Contax 137 M-D (digital)Om någon händelsevis trodde något annat var gårdagens inlägg om Rymdkameran Hasselblad Apollo 7 och Contax 137 MD inget annat än ett aprilskämt. Men trots att det var ett skämt har jag fått en hint om att inlägget inte var något långskott! Enligt en källa håller Hasselblad  faktiskt på att pimpa en Sony A7! Om den "nya" kameran kommer ut på marknaden eller inte och om den i så fall får namnet Hasselblad Apollo 7 återstår dock att se.

Contax är ett nästan lika starkt och mytomspunnet varumärke som Leica och Hasselblad. Så vitt jag förstått vore det en dröm för Sonys kameradivision att få pryda sina premiumkameror med namnet Contax. Jag kommer i vart fall inte att bli direkt förvånad om det anrika kameramärket Contax kommer att återuppstå i en eller annan form inom en inte allt för avlägsen framtid. Men om det skulle dyka upp en ny Contax 1 april 2015 skulle även jag dra öronen åt mig.

Klimatsmarta fotografer konsumerar mindre och plåtar mera!

Text och foto: Mikael Good

Added 2014-04-02 08:55 | Read 4935 times. | Permalink
Zeiss samarbete med Kyocera om Contax upphörde mycket abrupt. Det sägs att det handlade om oenigheter rörande Zeiss kvalitetsnormer. Kyocera hade då kontraktsrättigheter till namnet Contax ganska långt fram i tiden. Det var därför som den Cosinatillverkade märsökarkameran fick namnet "Zeiss Ikon". Nu borde emellertid Zeiss ha tillbaka rättigheterna till namnet Contax - så varför inte en ny Contax Digital?(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyfive as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer