"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Gullbrannafestivalen - Den vänliga musikfestivalen

Samuel Ljungblahd & Ole Børud

Du har säker sett de svarta rubrikerna på tidningarnas löpsedlar om att den ena musikfestivalen efter den andra har lagts ned på grund av svikande publikintresse. Men det finns ett par undantag och ett av de undantagen är Gullbrannafestivalen som återigen kunde ståta med ett nytt rekordår.

Terese Fredenwall

Den 15:e upplagan av Gullbrannafestivalen kan ståta med nytt besöksrekord, nytt campingrekord och ett nytt försäljningsrekord. Under fyra dagar spelade nästa 60 band från många olika länder på fyra olika scener. Även om de flesta besökarna var mellan 15 och 25 år så är Gullbrannafestivalen en festival för alla åldrar och smaker. Ett par hundra personer arbetade frivilligt med festivalen och de gjorde allt allt för att besökarna skulle trivas och må bra.

Whitecross

Gullbrannafestivalen är inte bara en musikfestival. Det är även en mötesplats där man kan få umgås med Gud och andra människor, en mötesplats där du har möjlighet att växa i din tro, lyssna på bra musik, umgås med nya och gamla vänner och njuta av havet och stranden. Gullbrannafestivalen är en kristen festival som arrangeras av Svenska Alliansmissionens Ungdom (SAU) och Ung Tro. Festivalen är givetvis öppen även för dem som inte är kristna.
 
Philippa Hanna Gullbrannafestivalen 2013

Musiken är som sagt väldigt blandad och det är en hel del nya band som gör Sverigedebut på Gullbrannafestivalen, i år spelade bland annat Royal Tailor, Philippa Hanna, Lainey Wright och Humming People för första gången på svensk mark. För min egen del rankar jag konserten med Newworldson högt framförallt för att jag fick se gitarrlegenden Leroy Emmanuel in aktion. Leroy har spelat tillsammans med några av de största underhållarna i musikhistorien vilket du kan läsa om här: A Guitar Legend at Gullbranna
 
Benesser

Jag fick även möjlighet att skaka tass och byta ett par ord med Leroy. Att artister har blandat sig med festivalpubliken och setts småprata med sina fans och inte bara suttit och häckat i något Green Room på backstageområdet har haft en mycket positiv inverkan på hela festivalen. Tidigare har jag varit på en hel del konserter och festivaler och det som skiljer sig mest är att jag inte har sett en enda polis, eller några påverkade personer på Gullbranna.
 
Royal Tailor (US)

Man kan åka till festivalen med hela familjen och det finns gott om aktiviteter för både lite mindre och större barn. I och med att det är en städad festival behöver man inte vara allt för orolig för sina barn. Jag kände mig trygg och kunde ha samma uppsikt över barnen som hemma vid huset. Om du är nyfiken på Gullbrannafestivalen är du varmt välkommen att besöka nästa festival som går av stapeln den 3-6 juli 2014.

Klicka på den följande länken om du vill se fler bilder från årets Gullbrannafestival: http://www.flickr.com/photos/gullbrannafestivalen/sets/
Michael W. Smith

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Added 2013-07-15 13:48 | Read 7855 times. | Permalink
Fina bilder och bra reklam för festivalen!

Var och hämtade min äldsta grabb på söndagen, såg dig men fick inte/tog inte tillfället o hälsade. Får bli nästa gång...

Ha de gott!

Daniel
Härliga bilder från festivalen som även min son var på! Han sa att festivalen var superbra! =)
Ha det gott!
Mycket bra bilder Mikael!
Tack för alla kommentarer gott folk! :)
/Mikael Good(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtynine as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer