"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det är lätt att göra bildspel med egenkomponerad musik

Det var ett tag sedan som jag senast satte ihop ett bildspel. Men i samband med att jag fick en uppgift att göra en  presentation på den utbildningen som jag nu går på, bestämde jag mig för att göra slag i saken och sätta samman 60 stycken av mina bilder från Qinghai i Kina till ett bildspel.

Jag sorterade ut de bilderna som jag ville ha i en egen mapp. Bilderna är allt ifrån 5 till 80 mb. Sedan droppade jag hela mappen i iPhoto som är ett utmärkt program att göra bildspel i. I iPhoto sorterade jag upp bilderna i den ordning som jag ville ha dem, valde ut bakgrundsmusik, bestämde fördröjning mellan bilderna och sedan exporterade jag bildspelet i MOV-format i en storlek på 1800x1200 pixlar. Till sist laddade jag upp bildspelet på mitt Youtube-konto. Givetvis skulle jag kunnat filat lite mer på bildspelet, men jag tycker ändå att det är ett enkelt och smidigt sätt att göra bildspel på när tiden är knapp.

Jag har valt att göra två varianter av bildspelet. Den ena varianten innehåller en egenkomponerad låt som jag gjort i Garageband och kallar för Good Skank. Garageband är förövrigt ett utmärkt verktyg för att enkelt och snabbt producera bildspelsmusik. Den andra varianten av bildspelet innehåller royaltyfri musik som jag hittade på Youtube. Glöm för all del inte att dra upp bildkvaliteten till minst HD-kvalitet innan ni trycker på play, det blir rätt så oskarpt annars. Bildspelet som illustrerar det här inlägget innehåller den egenkomponerade musiken och det andra bildspelet hittar du här: http://www.youtube.com/watch?v=XFCiTnLQQm4

För dig som är intresserad finns en del av bilderna i bildspelet att beskåda här: From the middle of the Middle Kingdom samt här: Meetings In The Middle of ChinaText och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Added 2013-04-23 11:00 | Read 8250 times. | Permalink
2013-04-23 11:44   Mr Dub
Är du mänsklig Chassidden? du är en schysst plåtis visste jag men jag visste inte att du var bra på musik grymt bra sug i dubben jag bara väntar på att Lee Scratch Perry ska lägga på sången.
Svar från Chasid 2013-04-23 14:59
Tack för din kommentar Mr Dub :)
Jag har i grund och botten Garageband att tacka för svänget men jag har satt min personliga prägel på låten.
/Mikael Good
Jättefina bilder, men det blir lite konstigt med reggaeinpirerad musik till. Inget fel på musiken, men sammanhanget.
Svar från Chasid 2013-04-23 15:00
Tack för din kommentar Ragnar :)
Har du kollat in det andra bildspelet med den royaltyfria musiken? http://www.youtube.com/watch?v=XFCiTnLQQm4
/Mikael Good
Jag gör också bildspelsmusik med Garageband. Jag kan rekommendera en loop (som är 2:13) med namnet "Lotus" som passar ditt bildspel bra. Den ligger under world music-looparna. En annan som kanske passar heter "Shogun" (2:04).

Har du funderat på att göra övergångarna mellan bilderna som lite långsammare toningar?

Jag använder förövrigt det här bildspelsprogrammet som jag kan rekommendera:

http://www.boinx.com/fotomagico/

Fem dagars provlicens finns att få.(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirty as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer