"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Passion of the Christ

För att bättre förstå varför vi firar påsk så rekommenderar jag att ni ser Passion of the Christ som kommer i Kanal 5 på lördag klockan 21.00, har du inte Kanal 5 och inte har sett filmen, hyr den, filmen ger ett starkt och gripande porträtt av Jesus sista 12 timmar i livet.

Glad påsk!

//ChasidAdded 2007-04-06 20:30 | Permalink | Comments (4) | Comment

Huskvarna Sveriges svar på Hollywood!

Om allt blir som planerat av intresseföreningen Huskvarna JaVisst så kommer snart Huskvarna att få en helt ny symbol som ska sätta den lilla staden på världskartan. Sedan tidigare så välkomnas resenärerna av den riksbekanta statyn jätten Vist, som är skapad av konstnären Calle Örnemark. Nu finns även planer att på Hollywood vis pryda Huskvarnaberget med gigantiska bokstäver i storlek 7x3 meter som bildar ordet Huskvarna. Förhoppnisgsvis kommer du att kunna se prydnaden nästa år då du åker till Fotomässan på Elmia!

På tal om Elmiamässan så måste jag säga att jag blev positiv överraskad av mässan i år, bildutställningarna höll högre klass än förväntat, och jag hann med att göra några riktigt fina fynd, bl.a. en Nikon Coolpix 8400 (den med 24 mm) till frugan för endast 900 kr! Jag hann tyvärr inte med att gå på några bildvisningar, det hade varit kul att lyssna på Terje & Malin, men är det vår och man har en trädgård som måste skötas så gäller det att passa på när solen skiner...Veckans skiva:
Greetings from LA - Tim Buckley 

//Chasid Added 2007-04-01 17:55 | Permalink | Comments (1) | Comment

Al Qaida

För ett par år sedan var jag med om något mycket märkligt. Jag hade precis installerat en Webstat4u mätare på min hemsida, en mätare som gjorde det möjligt för mig att se varifrån och när besöken på min hemsida skedde. Då jag vid det tillfället hade en stor besöksfrekvens så var jag lite nyfiken på hur besökarna kom till min sida.

I Webstat4u statisitken såg jag ganska snart att det var särskilt många besökare från USA.  Jag tyckte bara att det var kul att så många icke svenskar hade hittat fram till mitt webbgalleri tills jag hittade
"Providers/domains" under fliken "Where do visitors come from", jag måste medge att jag förvånat lyfte på ögonbrynen ett par gånger då jag såg att de flesta besöken kom från CIA, FBI, US Army, US Marine Corps, NASA varvat med besök från Syrian Army, Egyptian Army, English Army m.fl. Inte kunde jag begripa hur dessa organisationer hittat till mitt anspråkslösa webbgalleri, trodde de kanske att jag företrädde ett Al Qaida nätverk där i min dåvarande lilla lägenhet i ett betongförortsområde och att jag hade lagt in hemlig kodad information på min hemsida?

Jag grubblade över frågan ett par dagar innan det slog mig att jag ett år tidigare hade lagt in en liten skämtsam blänkare på min hemsida med information om Bin Laden, samt ett dåligt manipulerat foto på Bin Laden med tillhörade text, för att skoja till det lite för en man som via nätet sökte information om Al Qaida och om var Bin Laden befann sig,  det var såklart denna information som ovanstående organisationer var intresserade av och kollade upp, jag städade snabbt bort sidan med informationen om Bin Laden och snart så var min hemsida inte längre så intressant för de olika organisationerna...

Ibland går Usama Bin Laden på Prags gator som en vanlig man,
här är han tätt följd av sina CIA-livakter.

Veckan skiva:  London Calling - The Clash


//Chasid

 Added 2007-03-22 20:31 | Permalink | Comments (1) | Comment

Utställningen...

...tanken var att jag skulle ställt ut reportagebilder på fotomässan på Elmia men jag var tyvärr för sent ute. Därför får jag förhala den utställning till mässan nästa år. Men jag har ändå bestämt mig för att ställa ut i år, med det kommer inte att bli en ren fotoutställning.

För tillfället så håller jag som bäst på att måla ihop en utställning som kommer att visas till hösten, det kommer att bli abstrakta målningar i akryl samt en del crossover konst (jag gör en grovskiss med pensel eller sprayfärg, fotograferar eller scannar av den och färdigställer den i datorn), eventuellt kommer jag att ställa ut en del ljusmålningar som skapats i fotoapparaten vid samma tillfälle.

Plats och tidpunkt för utställningen meddelas senare i denna blogg.

Ett smakprov:
Tavlan ska givetvis upplevas i verkligheten! Det är mycket svårt att avbilda en målning som är skapad för att ändra karraktär i olika ljussituationer.


Veckans skiva: Pills 'N' Thrills And BellyAches - Happy Mondays

//ChasidAdded 2007-03-16 11:56 | Permalink | Comments (0) | Comment

Äppelträden måste klippas...

...när man som jag bor i ett eget hus så tillkommer det en hel del saker som jag inte behövde bry mig om när jag bodde i lägenhet, som att äppelträden måste klippas så att de blommar och sedan ger en god skörd även i år.

En trevlig sak med äppelträd är att det kan bli en del trevliga bilder på dem när de blommar, som bilden nedan, inget märkvärdigt, bara ett blommande äppelträd rakt upp och ned utan krussiduller, det är ingen bild som jag är så vidare värst stolt över men trots det så prydde den ett tidningsomslag förra året, det är  en brödbild helt enkelt, en bild som hjälper till att finansiera mitt fotograferande.

 

 Veckans skiva:  Sound Affects - The Jam

/Chasid Added 2007-03-09 12:00 | Permalink | Comments (0) | Comment
First Prev 1 ... 263 264 265 Next Last 

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer