"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Utställningen...

...tanken var att jag skulle ställt ut reportagebilder på fotomässan på Elmia men jag var tyvärr för sent ute. Därför får jag förhala den utställning till mässan nästa år. Men jag har ändå bestämt mig för att ställa ut i år, med det kommer inte att bli en ren fotoutställning.

För tillfället så håller jag som bäst på att måla ihop en utställning som kommer att visas till hösten, det kommer att bli abstrakta målningar i akryl samt en del crossover konst (jag gör en grovskiss med pensel eller sprayfärg, fotograferar eller scannar av den och färdigställer den i datorn), eventuellt kommer jag att ställa ut en del ljusmålningar som skapats i fotoapparaten vid samma tillfälle.

Plats och tidpunkt för utställningen meddelas senare i denna blogg.

Ett smakprov:
Tavlan ska givetvis upplevas i verkligheten! Det är mycket svårt att avbilda en målning som är skapad för att ändra karraktär i olika ljussituationer.


Veckans skiva: Pills 'N' Thrills And BellyAches - Happy Mondays

//ChasidAdded 2007-03-16 11:56 | Permalink | Comments (0) | Comment

Äppelträden måste klippas...

...när man som jag bor i ett eget hus så tillkommer det en hel del saker som jag inte behövde bry mig om när jag bodde i lägenhet, som att äppelträden måste klippas så att de blommar och sedan ger en god skörd även i år.

En trevlig sak med äppelträd är att det kan bli en del trevliga bilder på dem när de blommar, som bilden nedan, inget märkvärdigt, bara ett blommande äppelträd rakt upp och ned utan krussiduller, det är ingen bild som jag är så vidare värst stolt över men trots det så prydde den ett tidningsomslag förra året, det är  en brödbild helt enkelt, en bild som hjälper till att finansiera mitt fotograferande.

 

 Veckans skiva:  Sound Affects - The Jam

/Chasid Added 2007-03-09 12:00 | Permalink | Comments (0) | Comment

Att se men inte synas del 2

Jag skrev i min blogg tidigare i veckan om hur svårt det är att se men inte synas när man är på en plats där det inte har varit några vita män tidigare. Jag hänvisade bl.a. till några länkar med bilder som jag har i min portfolio och till ett utställningsalbum här på Fotosidan. Nu är det så att jag har uppdaterat dessa sidor med en hel del ej tidigare visade bilder från byarna Damu, De Yaku och Waxi. Den som är intresserad av reportage/gatufoto i från fjärran länder är välkommen in på ett besök!

http://www.chasid.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=155515

http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=66783 

Det kommer en utställning med ett urval av bilderna från Mittens Rike, förhoppningsvis så kommer den att visas på Fotomässan i Jönköping i slutet av månaden.

Veckans skiva: The Queen is Dead - The Smiths 

/Chasid Added 2007-03-01 14:13 | Permalink | Comments (0) | Comment

Att se men inte synas...

...är en devis som ofta används inom både gatufoto och reportagefoto, tanken med "att se men inte synas" är att man så gott som osynligt ska kunna sträva omkring med sin fotoapparat i en folkmassa och fånga de snabbt flyende ögonblicken utan att någon tar notis, genom åren har jag blivit ganska så bra på detta men det finns tillfällen då även jag har stött på patrull.

Ett sådant tillfälle var när jag var på reportageresa i den lilla Tibetanska byn Damu som ligger i mitten av Mittens Rike (Kina) i december 2004. Jag var förmodligen den första vita mannen som någonsin satt sin fot i den lilla byn och då hjälpte det inte att vara slipad gatufotograf, folk följde efter mig och deras nyfiket vänliga blickar var på mig hela tiden vart jag mig än vände, jag fick ändra min ursprungstanke från att osynligt försöka fånga de snabbt flyende ögonblicken, till att fotografera mer dokumentärt.

http://www.chasid.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=155515

http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=66783

Veckans skiva: The Queen is Dead - The Smiths

/ChasidAdded 2007-02-27 17:32 | Permalink | Comments (0) | Comment

So far so Good!

När jag målar med ljus så behöver jag en fotoapparat och när man som jag har hållit på med foto i nästan 25 år så hinner man avverka en hel del olika fotoapparater, en del har slitits ut och den del har bytts ut till förmån för nyare apparater.

Allting  började på våren 1983 med en mycket enkel fotoapparat en Voigtländer Vito, den saknade både ljus- och kopplad avståndsmätare, fotoapparaten laddades med TRI-X och ljuset och avståndet syftades, jag måste i ärlighetens namn säga att de flesta av bilderna från den här tiden är oskarpa, men min ljussyftning fungerade utmärkt i de flesta fallen. Det var nog bra för mig att börja med en såpass enkel fotoapparat, med den lärde jag mig grunderna och lät dem fastna i ryggmärgen. Ljussyftningen har jag fortfarande stor nytta av och jag brukar fortfarande ha rätt mot min moderna fotoapparat med avancerad 35 fälts evaluerande mätning när vi har motsatta åsikter om ljusmätningen.


                                                                  Voigtländer Vito C

 

  En av mina första bilder tagen med en Voigtländer Vito C.


So far so Good - Fotoapparater som jag ägt och använt:
Voigtländer Vito, Konica T3, Konica TC-x, Olympus XA (nr 1), Minolta 7000i, Minolta 5000, Fujica ST 650, Konica T3 (nr 2), Olympus XA (nr 2), Yashica Electro 35 GTN (nr 1), Minolta 7xi,  Yashica Mat 124G, Yashica Electro 35 GTN (nr 2), Minolta 9xi (nr 1), Minolta 9000, Konica T, Minolta AF-S, Contax 139, Canon T90, Olympus XA (nr 3), Minolta 9xi (nr 2),  Canon EOS 300D, Canon EOS 600, Canon EOS 5, Canon EOS 20D, Canon EOS 10D.

Nu är det inte så att jag har kvar alla dessa fotoapparater, under de senaste åren så har jag sålt av och gallrat rätt så ordentligt bland mina fotoapparater, objektiv och tillbehör, idag återstår endast en bråkdel av dem, den bråkdelen som jag defakto använder mig av ofta eller ibland.

Jag har valt att inte ta med mina gamla vackra fotoapparater i uppräkningen de har jag först och främst som prydnad för den sköna designens skull, eller de fotoapparater som jag jobbat med men inte ägt.

En nytt inlägg i min blogg per vecka ska jag försöka skriva. Framigenom kommer en uppräkning av ljuspenslar (objektiv) som varit i min ägo, men innan dess kommer jag att dela med mig av något av mina fotominnen. Kanske blir nästa inlägg "Med poliseskort i Cumming" (EDIT: publiceras i mitten av oktober EDIT).

Som avslutning på denna digra teknikgenomgång så kommer här en gatufotobild som jag inte har publicerat här på Fotosidan. Jag kallar den för "Flygande flickor":

Veckans skiva:  Rocket To Russia - The Ramones

/ChasidAdded 2007-02-18 14:06 | Permalink | Comments (0) | Comment
First Prev 1 ... 261 262 263 Next Last 

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer