"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Vilse i pannkakan...

...läste precis att Sveriges Television kommer att lägga ut sina program på YouTube. När människor i andra länder laddar hem Vilse i pannkakan kommer de leende att förstå varför Sverige har blivit som det blivit!

Så här har du nog aldrig hört sången Happy birthday (vänta lite så att den hinner laddas upp:
http://hem.passagen.se/chasidJag vill ha min välling Farsan! En bild på lilla prinsessan från dagens barnvagnspromenad. Utrustning: Bruna Timberland sandaler, westside shorts, HM T-shirt, Boss fillingar, silverkedja med davidsstjärna.

Veckans skiva: The London Sessions - Howling Wolf

Trevlig helg!

 //ChasidAdded 2007-06-21 21:41 | Permalink | Comments (1) | Comment

Canon EOS 40D & EF 15-55/4 USM

Något som slår mig när man läser forumdiskussioner här på Fotosidan är hungern efter nya prylar, det verkar som om många aldrig blir mätta på teknik utan fortsätter att jaga nya prylar för att få något högre upplösning, en aning bättre skärpa och snygg oskärpa s.k. "bokeh". Fabrikanterna spär givetvis på denna teknikhunger och frestar oss med nya fina fotoapparater och dyra gluggar som ska skapa nya behov hos konsumenter som egentligen borde vara mer än nöjda.

Många människor skulle vara nöjda om de fick äta sig mätta, ha någonstans att bo och att deras barn fick lära sig läsa, skriva och räkna, medan vi som har allt och lite till fortsätter vår ohejdade kapitalätande lyxkonsumtion och jakt efter ny teknik som ger oss tillfredställelse tills det kommer något nytt. Det är ganska snedvridet och orättvist eller hur?

Men det finns en möjlighet för oss skandinaver som har den stora förmånen att ha en god ekonomi, att skapa en bättre värld för någon annan människa, genom att bekosta mat och utbildning för ett litet barn. Det kostar inte så mycket. För 200 kronor per månad eller 2400 kronor per år så kan du hjälpa ett barn till en framtid och ett hopp. Vill du vara med och investera i framtiden så kan du stödja ett fattigt barn i tredje världen. Jag tänker inte göra reklam för någon enskild fadderorganisation, utan upplåter till dig som är intresserad att själv söka dig fram till en organisation som du vill stödja. Jag är medveten om att vi inte kan hjälpa alla, men kan vi hjälpa ett fattigt barn var så har vi nått långt, och jorden blir en något bättre plats att leva på!

Det finns ett judiskt ordspråk som lyder: "Har du räddat en människa - Då har du räddat världen!".Kinesiska skolbarn som fått ekonomiskt bidrag för sin skolgång från givmilda svenskar.

 Veckans skiva: The London Sessions - Muddy Waters

//ChasidAdded 2007-06-16 10:24 | Permalink | Comments (4) | Comment

Måla med ljus

För mig som konstnär så har jag länge strävat efter att föra samman de båda världarna foto och målad konst men jag vill samtidigt inte manipulera mina fotografier utan vill skapa unika abstrakta bilder direkt i fotograferingsögonblicket, det har fört mig till att utforska själva grundelementet i fotografi. Foto betyder som bekant att måla med ljus. Det är just det som jag tagit fasta på när jag försöker att fånga solens strålar och måla med dem. Till min hjälp har jag sedan några år ett enkelt plastobjektiv som jag har modifierat till att passa mina önskemål (du kan läsa mer om det här: http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=8602 )

Vise versa så hålller jag på att måla med ljus på duk. Efter mycket experimenterande så har jag kommit fram till en form som jag har arbetat in mig på och nu håller på att sätta på duk. Det kommer att bli en utställning i Huskvarna framåt hösten och då kommer jag att presentera såväl målad som fotograferad konst på temat "Måla med ljus", mer information om denna utställning kommer till hösten.


En av mina fotografiska ljusmålningar (du kan se den i större format här: http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/1011949.htm?set=lp )

Vekans skiva: Sh´ma Yisrael - Barry & Batya Segal

//Chasid Added 2007-06-03 13:37 | Permalink | Comments (0) | Comment

Papparazi...

...eller hur man gör en kändis glad!

En ovanligt varm januarivecka 1996 så besökte jag London. Det blev en hel del gatufotograferande och spring på olika pubar och klubbar (det var några år innan jag blev nykterist). En kväll så vandrade en kamrat och jag tillbaka till hotellet efter en  dags fotograferande för att lägga av oss våra fotoapparater och svida om för uteliv, vi tog en genväg genom de finare kvarteren.

Utanför en dörr så stannade vi för att diskutera en sak, vi hade stått där ett par minuter när plötsligt dörren öppnades och en relativt vacker rödhårig kvinna klädd i Versace skred ut genom dörren, hon tog några steg ut, stannade lätt till och observerade min kamrat och mig som var belarmade med fotoapparater och annan fotoutrustning, jag såg en lätt skrämd blick i hennes ögon, som hos ett jagat villebråd, hela hennes varelse tycktes utstråla "Att jag aldrig får vara i fred", men till hennes stora förvåning så lyfte vi inte våra fotoapparater för att föreviga ögonblicket, hon tog några steg till, vände ryggen mot oss och gick ett par meter, sedan vände hon sig om och gav mig ett brett leende och sa "Thank you" jag log och nickade mot henne, hon vände sig åter om och gick vidare nedåt gatan, varpå jag vände mig till min kamrat och sa att vi just hade mött den f.d. prinsessan Fergi. Han hade inte kännt igen henne direkt, men när jag påtalade det så insåg han att det var hon.

Prolog
För mig som gatufotograf så kan gränsen mellan seriös fotografering och Papparazi ibland vara hårfin, men jag skulle aldrig gå in för att fotografera kändisar oavsett hur stor betalning jag skulle få. Trots att de är offentliga personer så har även kändisar rätt till ett privatliv! Papparazis hyena metoder är i mitt tycke en smutsig bransch som de senaste åren har ställt till det en hel del för seriösa gatufotografer som vill fånga de snabbt flyende ögonblicken.

 Veckans skiva: The Slider - T. Rex

//ChasidAdded 2007-05-17 11:36 | Permalink | Comments (0) | Comment

Passion of the Christ

För att bättre förstå varför vi firar påsk så rekommenderar jag att ni ser Passion of the Christ som kommer i Kanal 5 på lördag klockan 21.00, har du inte Kanal 5 och inte har sett filmen, hyr den, filmen ger ett starkt och gripande porträtt av Jesus sista 12 timmar i livet.

Glad påsk!

//ChasidAdded 2007-04-06 20:30 | Permalink | Comments (4) | Comment
First Prev 1 ... 261 262 263 ... 264 Next Last 

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer