"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Reporter, fotojournalist och rockfotograf. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Papparazi...

...eller hur man gör en kändis glad!

En ovanligt varm januarivecka 1996 så besökte jag London. Det blev en hel del gatufotograferande och spring på olika pubar och klubbar (det var några år innan jag blev nykterist). En kväll så vandrade en kamrat och jag tillbaka till hotellet efter en  dags fotograferande för att lägga av oss våra fotoapparater och svida om för uteliv, vi tog en genväg genom de finare kvarteren.

Utanför en dörr så stannade vi för att diskutera en sak, vi hade stått där ett par minuter när plötsligt dörren öppnades och en relativt vacker rödhårig kvinna klädd i Versace skred ut genom dörren, hon tog några steg ut, stannade lätt till och observerade min kamrat och mig som var belarmade med fotoapparater och annan fotoutrustning, jag såg en lätt skrämd blick i hennes ögon, som hos ett jagat villebråd, hela hennes varelse tycktes utstråla "Att jag aldrig får vara i fred", men till hennes stora förvåning så lyfte vi inte våra fotoapparater för att föreviga ögonblicket, hon tog några steg till, vände ryggen mot oss och gick ett par meter, sedan vände hon sig om och gav mig ett brett leende och sa "Thank you" jag log och nickade mot henne, hon vände sig åter om och gick vidare nedåt gatan, varpå jag vände mig till min kamrat och sa att vi just hade mött den f.d. prinsessan Fergi. Han hade inte kännt igen henne direkt, men när jag påtalade det så insåg han att det var hon.

Prolog
För mig som gatufotograf så kan gränsen mellan seriös fotografering och Papparazi ibland vara hårfin, men jag skulle aldrig gå in för att fotografera kändisar oavsett hur stor betalning jag skulle få. Trots att de är offentliga personer så har även kändisar rätt till ett privatliv! Papparazis hyena metoder är i mitt tycke en smutsig bransch som de senaste åren har ställt till det en hel del för seriösa gatufotografer som vill fånga de snabbt flyende ögonblicken.

 Veckans skiva: The Slider - T. Rex

//ChasidAdded 2007-05-17 11:36 | Permalink | Comments (0) | Comment

Passion of the Christ

För att bättre förstå varför vi firar påsk så rekommenderar jag att ni ser Passion of the Christ som kommer i Kanal 5 på lördag klockan 21.00, har du inte Kanal 5 och inte har sett filmen, hyr den, filmen ger ett starkt och gripande porträtt av Jesus sista 12 timmar i livet.

Glad påsk!

//ChasidAdded 2007-04-06 20:30 | Permalink | Comments (4) | Comment

Huskvarna Sveriges svar på Hollywood!

Om allt blir som planerat av intresseföreningen Huskvarna JaVisst så kommer snart Huskvarna att få en helt ny symbol som ska sätta den lilla staden på världskartan. Sedan tidigare så välkomnas resenärerna av den riksbekanta statyn jätten Vist, som är skapad av konstnären Calle Örnemark. Nu finns även planer att på Hollywood vis pryda Huskvarnaberget med gigantiska bokstäver i storlek 7x3 meter som bildar ordet Huskvarna. Förhoppnisgsvis kommer du att kunna se prydnaden nästa år då du åker till Fotomässan på Elmia!

På tal om Elmiamässan så måste jag säga att jag blev positiv överraskad av mässan i år, bildutställningarna höll högre klass än förväntat, och jag hann med att göra några riktigt fina fynd, bl.a. en Nikon Coolpix 8400 (den med 24 mm) till frugan för endast 900 kr! Jag hann tyvärr inte med att gå på några bildvisningar, det hade varit kul att lyssna på Terje & Malin, men är det vår och man har en trädgård som måste skötas så gäller det att passa på när solen skiner...Veckans skiva:
Greetings from LA - Tim Buckley 

//Chasid Added 2007-04-01 17:55 | Permalink | Comments (1) | Comment

Al Qaida

För ett par år sedan var jag med om något mycket märkligt. Jag hade precis installerat en Webstat4u mätare på min hemsida, en mätare som gjorde det möjligt för mig att se varifrån och när besöken på min hemsida skedde. Då jag vid det tillfället hade en stor besöksfrekvens så var jag lite nyfiken på hur besökarna kom till min sida.

I Webstat4u statisitken såg jag ganska snart att det var särskilt många besökare från USA.  Jag tyckte bara att det var kul att så många icke svenskar hade hittat fram till mitt webbgalleri tills jag hittade
"Providers/domains" under fliken "Where do visitors come from", jag måste medge att jag förvånat lyfte på ögonbrynen ett par gånger då jag såg att de flesta besöken kom från CIA, FBI, US Army, US Marine Corps, NASA varvat med besök från Syrian Army, Egyptian Army, English Army m.fl. Inte kunde jag begripa hur dessa organisationer hittat till mitt anspråkslösa webbgalleri, trodde de kanske att jag företrädde ett Al Qaida nätverk där i min dåvarande lilla lägenhet i ett betongförortsområde och att jag hade lagt in hemlig kodad information på min hemsida?

Jag grubblade över frågan ett par dagar innan det slog mig att jag ett år tidigare hade lagt in en liten skämtsam blänkare på min hemsida med information om Bin Laden, samt ett dåligt manipulerat foto på Bin Laden med tillhörade text, för att skoja till det lite för en man som via nätet sökte information om Al Qaida och om var Bin Laden befann sig,  det var såklart denna information som ovanstående organisationer var intresserade av och kollade upp, jag städade snabbt bort sidan med informationen om Bin Laden och snart så var min hemsida inte längre så intressant för de olika organisationerna...

Ibland går Usama Bin Laden på Prags gator som en vanlig man,
här är han tätt följd av sina CIA-livakter.

Veckan skiva:  London Calling - The Clash


//Chasid

 Added 2007-03-22 20:31 | Permalink | Comments (1) | Comment

Utställningen...

...tanken var att jag skulle ställt ut reportagebilder på fotomässan på Elmia men jag var tyvärr för sent ute. Därför får jag förhala den utställning till mässan nästa år. Men jag har ändå bestämt mig för att ställa ut i år, med det kommer inte att bli en ren fotoutställning.

För tillfället så håller jag som bäst på att måla ihop en utställning som kommer att visas till hösten, det kommer att bli abstrakta målningar i akryl samt en del crossover konst (jag gör en grovskiss med pensel eller sprayfärg, fotograferar eller scannar av den och färdigställer den i datorn), eventuellt kommer jag att ställa ut en del ljusmålningar som skapats i fotoapparaten vid samma tillfälle.

Plats och tidpunkt för utställningen meddelas senare i denna blogg.

Ett smakprov:
Tavlan ska givetvis upplevas i verkligheten! Det är mycket svårt att avbilda en målning som är skapad för att ändra karraktär i olika ljussituationer.


Veckans skiva: Pills 'N' Thrills And BellyAches - Happy Mondays

//ChasidAdded 2007-03-16 11:56 | Permalink | Comments (0) | Comment
First Prev 1 ... 259 260 261 Next Last 

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer