"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Berlinmuren

Marcia och jag hittade en bit av Berlinmuren när vi var ute på
vår promenad utmed Lillån. Ricoh GR-D. 1/30, f 3.2


Dagens låt: Fools Gold - The Stone Roses

//ChasidAdded 2008-03-09 18:13 | Permalink | Comments (0) | Comment

Är fotografer otrendiga?

Läste precis en artikel på nätet som jag tänkte dela med mig av:
Journalister är sämst klädda

I stort så håller jag med Moderådets VD Lotta Ahlvar, journalister och fotografer är överlag dåligt klädda och behöver rycka upp sig ganska så ordentligt. Fotovästen som har sitt ursprung i fiskevästen är praktisk men ful. Ett råd till otrendiga fotografer - ta gärna de gamla franska gatufotograferna som föredömme, de hade känsla för klassisk stil och deras lilla Leica gled smidigt ned i kavajfickan när den inte behövdes!

Välutrustad fotograf i matchande fotoväst
(
Fotografen på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra, han är synnerligen lämpligt klädd för en fotosejour i det glömda rummet långt borta från storstädernas hets och fina salonger och Contaxen är ett tecken på stor stilmedvetenhet)

Dagens andra låt: Superfly - Curtis Mayfield

//ChasidAdded 2008-03-07 18:43 | Permalink | Comments (19) | Comment

Mer foton i bloggarna!

Det vore trevligt att få se fler foton i bloggarna här på Fotosidan! Jag brukar lägga in ett foto eller två i mina blogginlägg, men det är inte alltid som fotona anknyter till texten som jag skriver. Men det är ändå rätt så trevligt att pynta sin text med ett foto eller fler. Jag har missat att ta med foton några gånger i mina blogginlägg, från och med nu så ska det alltid finnas minst ett foto i min blogg!Varnhems klosterkyrka


Vill du se bilden i större format tryck här

Dagens låt: Guns of Brixton - The Clash

//Chasid

Added 2008-03-07 14:55 | Permalink | Comments (6) | Comment

Alive and kicking!

Det har inte blivit så mycket skrivet i min blogg denna månad, men jag vilar inte på lagrarna utan håller på att fila på några framtida blogginlägg!

Det här med bloggande kan lätt bli en tävling. Men jag skriver inte för att synas utan för att jag helt enkelt tycker att det är kul! En del månader kan det bli många blogginlägg och andra månader mindre. Därför har jag medvetet valt att inte ha någon eller flera räknare som registrerar besöksantalet, mycket för att komma ifrån "tävlingsmomentet" och inte spotta ur mig allt för många meningslösa blogginlägg som det här :-)

<Edit>  Ett förtydligande för att undvika eventuella missförstånd. Detta är mina högst egna funderingar, de rör uteslutande mitt eget bloggande och är inte menat som ett angrepp på andra bloggare här på Fotosidan! <Edit>Smögenbryggan

Vill du se bilden i större format tryck här 

Dagens låt: Gimme Shelter - The Rolling Stones

//ChasidAdded 2008-03-05 15:39 | Permalink | Comments (4) | Comment

Leicas framtid - en digitalkompakt?

Det är turbulent på Leica just nu har du läst Johan Ericssons blogg
och tagit del av hans tankar och länkar samt alla kommentarer så förstår du säkert att det gamla anrika företaget Leica kämpar för sin överlevnad.

Leicas varumärke är starkt och många är det som har drömt om en riktig Leica men aldrig haft råd. Jag tycker att Leica ska utveckla en liten smidig digitalkompakt som i designen påminner om en klassisk M-kamera tillsammans med Panasonic. Låt kameran ha en fastmonterad Summicron optik motsvarande 35/2.0, låt optiken ha både autofokus och manuell inställning, sätt i en 10 megapixel sensor i 4/3-format så att brusegenskaperna är ok på 800 & 1600, skippa den inbyggda blixten, applicera en blixtsko och sälj kameran tillsammans med en vettig extern blixt, skippa den brusdunkla digitala sökaren och sätt i en gammal hederlig stor och ljusstark mätsökare gärna med någon form av fokusindikering, det räcker med en högupplöst 2,5" skärm. sätt i en flerfältsljusmätare samt spot för den som vill mäta ljuset manuellt.

Skulle Leica släppa en ädel digitalkompakt enligt ovanstående specifikationer och inte ta mer än 12.000 kr för den så skulle säkert många proffs och entusiaster köpa den som en kompetent andrakamera. Efterfrågan på en riktig digitalkompakt är mycket stor och Leica skulle säkert få in många sköna slantar som skulle lyfta företaget ur dess turbulenta situation och ge dem möjligheter att utveckla en digital M-kamera med fullformat.Skyscrapers

Vill du se bilden i större format tryck här


Dagens låt: Everyday is Like Sunday - Morrisey

//ChasidAdded 2008-02-29 09:37 | Permalink | Comments (5) | Comment
First Prev 1 ... 259 260 261 ... 278 Next Last 

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer