"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Canon EOS 1Ds Mark II är fortfarande en riktigt bra kamera
Den sista bilden är nyligen tagen med den i rubriken nämnda kameran. Trots att kameran har åtta år på nacken är det fortfarande en kamera som kan leverera riktigt bra bilder och det är ju det som är det väsentligaste. Man behöver inte ha den senaste och dyraste kameran för att ta bra bilder.

De flesta kamerorna som har tillverkats från 2004 är fullt användbara och begagnade Canonkameror som EOS 20D, 30D, 5D, 1D Mark IIn och 1Ds Mark II är mycket prisvärda idag. Men det är allt för lätt att sugas in i prylhetsen och statusjakten och därför byter många ut sina kameror mot nya modeller trots att de gamla egentligen fyller deras behov med råge. Kameran som ska fungera som en förlängning av det ögat ser och hjärtat känner kan lätt skymma sikten för motiven och bli viktigare än bilden.

"I am constantly amused by the notion that some people have about photographic technique" - Henri Cartier-Bresson


Text och foto: © Mikael Good. All Rights Reserved.Added 2012-11-25 16:53 | Permalink | Comments (1) | Comment

Children's Days - 591 Photography Blog

Jag skickade in tre bilder och tre bilder kom med i grupputställningen Children's Days som nu visas på 591 Photography Blog. Har du inte besökt den sidan tidigare så är det helt klart dags att du gör det. Den innehåller bra bilder från världens alla hörn och kanter. Det är bilder som antagligen inte skulle platsa i Galleri FS eller i Fotosidan Magazin och förmodligen skulle de passera ganska obemärkt bland alla överarbetade bilder på Fotosidan men det är bilder som är i min smak och det är bra att 591 Photography finns som motvikt :)

Klicka här så kommer du till mitt bidrag på 591 Photography Blog
Klicka här så kommer du till 591 Photography Blog


Matheo © Mikael Good, 2011

Du har väl inte missat min separatutställning Meetings in the middle of China som visas på 591 Photography just nu? Om du har gjort det får du gärna klicka på den följande länken så kommer du dit: http://www.591photography.com/2011/04/591-exhibition-mikael-good-meetings-in.html

Klicka på länken om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htmDagens andra låt: Children of the Revolution - T-Rex

//Chasid

Ps: Det där med midsommarfirande det bryr jag mig inte om och därför kommer jag inte att delta i något firande!Added 2011-06-23 19:14 | Permalink | Comments (2) | Comment

Ljusbilder eller slutet på en epok!

I helgen satt jag och ramade ljusbilder som jag haft liggande i en låda på kontoret i ett antal år. När jag satt där och monterade mina bilder tänkte jag på hur enkelt det är att fotografera nuförtiden och hur tråkigt det är att rama ljusbilder och placera dem i skrymmande förvaringsboxar. När jag var klar med mitt värv plockade jag fram projektorn och duken ur garderoben och hade bildvisning för familjen, det var över tre år sedan som jag senast monterade upp projektorn och duken. När jag satt där  och tittade på bilderna till tonerna av projektorns behagliga motorsurr så kom jag fram till att trots allt tråkigt arbete så var det riktigt trevligt att få se gamla semesterbilder och reportagebilder i riktigt stort format igen. Det var nästan så att jag längtade tillbaka till ljusbildstiden, men jag kom snart till sans igen och tänkte på allt tidsödande arbete med monteringen av ljusbilder, så längtan att fota med film flög av mig igen och jag kom fram till att TV'n duger gott som bildvisningsmedium för mig. Det kommer nog att dröja ett par år innan jag plockar fram projektorn igen och några fler ljusbilder kommer jag nog inte att ta, jag har kommit till slutet av en epok och går raskt över till nästa!

Det är smidigt med digitalfoto har man bara rätt optik så behöver man inte göra så mycket i RAW-konverteraren och skulle jag få filmkornsabstinens så kör jag en rulle svartvitt med min Contax 137'a.Min lilla dotter tyckte att det var kul att få "titta kort" en stund på ett för henne anorlunda sätt.


Veckans skiva: The Gift - The Jam

//ChasidAdded 2008-01-28 08:45 | Permalink | Comments (1) | Comment

Du ser ut som Jesus!

För ett par år sedan när min fru och jag hemma hos några vänner så frågade ett annat pars lilla dotter mig lite blygt om jag var Jesus, för hon tyckte att jag var lik honom. Jag svarade henne att jag inte är Jesus, men även om jag kanske ser ut som Jesus så kommer jag aldrig fullt ut att bli som honom.

När min fru, lilla dotter och jag var i kyrkan i söndags så satt min fru och dotter och bläddrade i en bok, när min lilla dotter fick se en bild på Jesus i boken så utbrast hon pappa och pekade leende på mig!

Jesus är min stora förebild och jag strävar efter att bli mer lik honom för var dag som går och då inte bara till utseendet!Yeshua Messias. Teknik: Tusch, akryl, scanner, Streamline, Illustrator, Fractal Design Painter, Photoshop

Veckans skiva: Sh'ma Y'israel - Barry & Batya Segal

//Chasid

 Added 2008-01-07 07:53 | Permalink | Comments (2) | Comment

Vad är det som driver dig i ditt fotande?

Men anledning av att jag har fått frågan "-Vad är det som driver dig i ditt fotande?" några gånger, så tänkte jag försöka svara på den här i min blogg .

Den stora fördelen med foto gentemot måleri är att man kan (ska) avbilda verkligheten precis som den är. Med mina dokumentär och reportagebilder vill jag förmedla engagemang, närvaro och mycket kärlek till betraktaren, jag blir alltid lika glad när jag får kommentarer som är i linje med vad jag har tänkt med bilden i fotograferingsögonblicket, när jag får det så känner jag att jag har lyckats!

Eller som den gången som mina bilder grep tag i betraktarna på ett stort företag på ett sådant sätt att de skänkte en stor summa pengar så att livssituationen för en hel by med fattiga människor i Kina förändrades! Det är sådana stunder jag lever för, att få vara med att förändra med hjälp av mina fotografier. Jag bryr mig inte om att blir rik eller känd för mina fotografiers skull, det som driver mig är att genom kärlek till mina medmänniskor få förändra världen lite grann och göra den till en något bättre plats att leva på! Min lön är helt enkelt rapporterna och bilderna på alla leende och pigga barn som jag har fått ta del av efter mitt besök!

Tyvärr så blir det bara färre och färre tidningar som publicerar reportage och dokumentärbilder idag. Bilder på kändisar är tyvärr det som säljer tidningar och det tycker jag är en tragisk utveckling, det rena dokumentärfotot borde ha en framträdande roll i dagspressen. När man inte kan få pengar från tidningar så får man söka nya vägar att få in pengar på. Jag har tänkt sälja bilder från Kina i limiterad upplaga via IRISf64 och låta pengarna minus mina omkostnader och bildbyråns provision samt statens skatt gå tillbaka till de människor som jag har fotograferat!

Jag ler när jag tänker på att den här lilla söta tibetanska flickan kan dricka färskt vatten varje dag, tvätta sig, får de vitaminer som hon behöver och har en skola att gå till så att hon kan skaffa sig en bra utbildning och en framtid. Bara för att en fotograf och en journalist från det avlägsna landet Sverige besökte hennes lilla by i mitten av Kina en kall decemberdag år 2004 och rätt människor såg fotografierna och läste texten!

Vill du se bilden i större format klicka här!

Fler bilder från Kina finns i min portfolio och bland mina  utställningar  

Veckans skiva:  The Gift - The Jam

//ChasidAdded 2007-11-27 07:56 | Permalink | Comments (1) | Comment
First Prev 1 2 3 Next Last 

Previous posts

Bloggar


Gallerier som jag är med i


Google Translate


Mina favoritfotografer